Unable to launch from Docking Bay

For discussions about the release version of the game.
Post Reply
brankok
Posts: 2
Joined: Mon Nov 25, 2013 10:44 am

Unable to launch from Docking Bay

Post by brankok » Mon Nov 25, 2013 11:25 am

Hello,

Starflight was my very first game and no game afterwards reached the athmosphere.
So I was very delighted as I found this game and isntalled it immediately.
Unfortunetaly I 'm unable to leave the docking bay. Every time I try I get the attached error message.

I'm using Windows 7 Home Premium German on an Acer Laptop (7739g) with NVIDIA GEFORCE 610M.
Except Visual Studio 2010 Professional there is no 'excotic' software installed.
Attachments
starflightError.png
starflightError.png (10.25 KiB) Viewed 7533 times

brankok
Posts: 2
Joined: Mon Nov 25, 2013 10:44 am

Re: Unable to launch from Docking Bay

Post by brankok » Tue Nov 26, 2013 2:28 am

To avoid misunderstandings, the program crashes after pressing "Launch" (not after trying to escape to starport).

I also tried to install the game on a Windows XP machine. Unfortunetaly no exe file runs in any way.
I guess the needed .NET Framework is missing (Installed are 1.1 and 4.0.). I know that some software needs exactly the Framework it has been programmed on, and the error messages indicate that this may be the problem.
Which .NET Framework version is required?

Thanks!

takieda
Posts: 1
Joined: Mon Dec 30, 2013 6:15 pm

Re: Unable to launch from Docking Bay

Post by takieda » Mon Dec 30, 2013 6:19 pm

Have you ever figured out what the problem is here/how to get past it? I'm stuck at this exact problem (after updating video drivers because the game was running around 6-7 fps on a corei7 with a gt540m graphics chip)

now I get the same crash as you, except for the file location (I have my game installed at "C:\Games\Starflight TLC")

User avatar
Steve
Site Admin
Posts: 165
Joined: Fri Apr 11, 2008 4:33 pm

Re: Unable to launch from Docking Bay

Post by Steve » Fri Jan 03, 2014 3:41 pm

.NET Framework is not required.

The code base is Visual C++ 2005 SP1. All required files should be included, but you could try installing the redistributable package:

x86: http://www.microsoft.com/en-us/download ... px?id=5638

x64: http://www.microsoft.com/en-us/download ... x?id=18471

Relayer
Posts: 7
Joined: Mon Apr 07, 2014 6:21 pm
Location: Melbourne. Australia

Re: Unable to launch from Docking Bay

Post by Relayer » Mon Apr 07, 2014 11:39 pm

I'm having the same problems with the same error message.
Has a fix been initiated?
Any help with the above would be most appreciated.
Thanx in advance.
Regards,
Relayer :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Last edited by Relayer on Wed Apr 09, 2014 6:31 pm, edited 1 time in total.

Relayer
Posts: 7
Joined: Mon Apr 07, 2014 6:21 pm
Location: Melbourne. Australia

Re: Unable to launch from Docking Bay

Post by Relayer » Wed Apr 09, 2014 6:31 pm

Ok, I managed to fix this issue by UN-installing, then re-installing the game...
I hope this helps others with the same problem...
Regards,
Relayer :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Last edited by Relayer on Thu Oct 30, 2014 12:53 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Steve
Site Admin
Posts: 165
Joined: Fri Apr 11, 2008 4:33 pm

Re: Unable to launch from Docking Bay

Post by Steve » Thu May 29, 2014 12:35 am

I'm guessing corrupt data resolved by deletion? The installer is not really necessary. All it does is unpack the game, create a desktop shortcut, and create a hook in control panel for uninstalling.

With the 1.03 release available today I upgraded Allegro to 4.2.3, but it's still a 10-year old library, incompatible with Allegro 5 or anything else more modern without a complete rewrite...

Post Reply